Instructie

Vektis stelt vanaf mei 2007 aan zorgverleners, instellingen, servicebureaus, softwareleveranciers, zorgverzekeraars en zorgkantoren operationeel een testbestandengenerator TOWER beschikbaar

TOWER betekent:
Testtool die online via een Webapplicatie EI-berichten genereert.

TOWER is geschikt voor:
-    Het vastleggen van testgevallen op basis van een EI-specificatie van Vektis.
-    Het genereren van een EI-testbestand op basis van vastgelegde testgevallen bij een EI-specificatie van Vektis.
-    Het vastleggen van testgevallen voor een EI-retourbericht op basis van een bijbehorend EI-heenbericht van Vektis.


Korte uitleg gebruik TOWER

TOWER wordt benaderd met een Web-browser.
Op de 'Home pagina' staat een korte uitleg.

Voor het kiezen van een EI-standaard toetst u: bestand/nieuw.

Via edit legt u per rubriek een testgeval vast. Hierbij wordt u validatie informatie geboden die helpt bij het vastleggen van een testgeval. Rode velden zijn verplicht (Mandatory)  in de EI-standaard. U kunt de validatie aan- of uitzetten. Bij sommige velden genereert TOWER default een testgeval (bijvoorbeeld postcode, verzekerdennummer et cetera). TOWER voegt automatisch voorloopnullen of opvulspaties toe aan een ingebracht testgeval (rekening houdend met de validatie regels van een veld).

Voor het bewaren van de testgevallen toetst u op: bestand/ bewaren. Testgevallen zijn default als een .tbf in een directory in uw eigen omgeving te bewaren.

Voor het toevoegen of wijzigen van reeds vastgelegde testgevallen toetst u op bestand/open.

Voor het toevoegen van testgevallen aan een EI-retourbericht op basis van een reeds vastgelegd bijbehorend EI-heenbericht toetst u op: bestand/bewaren als retourbericht.

Voor het genereren van een EI-testbestandbericht op basis van vastgelegde testgevallen toetst u op bestand/genereren.

Voor het kopiëren, toevoegen of verwijderen van een deel van een recordlay-out toetst u op de extra functietoetsen: kopiëren, toevoegen of verwijderen. Hierbij worden de regels van de EI-berichtspecificatie (recordlay-out) in acht genomen. Reeds vastgelegde onderliggende testgevallen worden meegenomen (gekopieerd of verwijderd).